Since 1979

Från ett hål i väggen på magasinsgatan 3 i Mjölby startade en då 24-årig teknikintresserad yngling vid namn Per-Anders Svensson Ljudbutiken. Det började med ljud...

Historia

Som sagt året var 1979 och starten på ett företag. 
Under första året bedrevs verksamheten på hobbynivå med försäljning på kvällar och helger. På dagarna jobbade Per-Anders som lärarvikarie på Lagmansskolan i Mjölby. Efter ett år med snabbt växande omsättning utvecklades verksamheten och Per-Anders såg sin chans att leva på sin hobby.

1981 kändes lokalerna på magasinsgatan för små och flytten gick till nya fräscha lokaler på dackeplan i Mjölby. Dit flyttade även Bengt-Inge "Ludde" Lundin med sitt serviceföretag TV-tjänst. Det var starten på ett mångårigt sammarbete*  som varar än idag. "Ludde" arbetar fortfarande kvar som montör och tekniker. 

*Bengt-Inges företag köptes med tiden upp av Ljudbutiken

Uppe på Dackeplan med större lokaler breddades sortimentet med tv, video och radioapparater från Pansonic, Grundig, Philips och Dux. 

1987 startades Ljudbutiken i Linköping som sedemera blev Bang & Olufsen och såldes 2010.

1988 ingick Ljudbutiken i kedjan Euronics international.

1989 öpnnades även Ljudbutiken i Motala och drevs fram till hösten 2008.

1991 köptes lokalen på smålandsvägen 71 och företaget hade återigen fått större lokaler (550 kvm).
Med den tekniska utvecklingen har även Ljudbutikens sortiment breddats. 

2007 byggdes den befintliga adressen på smålandsvägen 71 ut till en butiksyta på 1000 kvm och sortimentet breddades även med vitvaror och värmepumpar. Ljudbutiken ingår nu i den rikstäcknade kedjan Elon. 

Idag drivs Ljudbutiken som ett familjeföretag med totalt 7 st anställda. Vi jobbar fortfarande lokalt med service och kvalité och kunden i fokus. Vi har sedan hösten 2013 även en egen webshop där vi säljer vårt sortiment till samma pris som i butiken. 

<span 13px;="" line-height:="" 1.6em;"="">

 

ljudbutiken_annons_1985.jpg

Annons Ljudbutiken 1985

Ljudbutiken var tidig med mobiltelefoni. Denna modell från Panasonic fick man monterad alternativt bärbar endast 10 kg. "byggd för dagens och framtidens behov"

taktikgenomgang_med_michael_scumacher_fore_lissabons_grand_prix_19911.jpg