Frakt och Leverans

Det är lika enkelt att via vår hemsida handla som att komma in i butiken. De priser som finns angivna på hemsidan är de samma som i butiken.

Leveranser

Leveranstid
Varor skickas normalt från oss samma dag eller dagen efter. Normal leveranstid är 2-3 dagar. Om någon produkt mot förmodan inte skulle finnas på lager meddelas detta och beräknad leveranstid på orderbekräftelsen. Om så är fallet har du givetvis rätt att annullera ditt köp eller ändra din beställning. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna.

Leveranssätt
Paket levereras genom Schenker, Posten eller Bussgods till ditt närmaste utlämningsställe. Vi levererar även på annat sätt enligt överenskommelse. Kostnader för frakt tillkommer. Du kan även välja att köpa produkter via vår hemsida, och sedan hämta dem i butiken.

Orderstatus
När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. Du kan då också logga in via vår hemsida för att se aktuell status på din order, och följa leveransen från det att produkten/produkterna lämnar vårt lager till dess att de levereras hem till dig. Om din produkt skickas med Posten/Schenker så får du även ett mail när vi har skickat din order, och då kan du även spåra försändelsen med hjälp av <span 13px;"="">Postens/Schenkers kollinummer.

Outlöst försändelse
För paket som ej lösts ut utan gått i retur till oss så debiteras du en avgift om 395 kr för att täcka våra transport- och administrationskostnader.

Reklamationer av leverans
Om varan eller emballaget är skadat när du får en produkt från oss, skall detta reklameras direkt till hämtning/lämning. Om fel upptäcks efter det att försändelsen öppnats skall detta anmälas till oss inom 3 dagar. Denna anmälan gör du till oss på dagtid under vardagar mellan 10.00 - 18.00 på telefon 0142-80100. Naturligtvis så åtgärdar vi eventuella fel helt kostnadsfritt.